حسابدار صنعتی یا بهای تمام شده چه وظایفی دارد ؟ 
یکسری وظایف و مسئولیت هایی وجود دارد که حسابداران صنعتی یا بهای تمام شده موظف به انجام آن بوده و باید در این خصوص گزارشات لازم را هم ارائه دهند:
کلیه امور حسابداری مربوط به انبار ها از جمله انبار مواد اولیه، واسطه، محصول و غیره باید توسط انها انجام شده و همیشه به روز باشد. گاهی کارفرمایان برای برنامه ریزی خرید های خود به صورت ناگهانی و پیش بینی نشده نیازمند گزارش گیری از انبار می شوند ورود و خروجی های انبار باید به گونه ای باشد که هر لحظه اماده گزارش دادن باشند و این کار در نهایت دقت انجام شود. مثلا اگر برنامه خرید سه ماه آینده قرار است مشخص شود کارفرما باید موجودی دقیق انبار را دانسته و بر اساس ان برنامه ریزی کند.

وظیفه جمعداری اموال و نگهداری آنها بر عهده حسابداران صنعتی است. جمع داری اموال به معنی رد یابی کلیه اموال موجود در شرکت اعم از مواد اولیه، ماشین آلات، تجهیزات، میز و صندلی و بسیاری اموال ریز دیگر مثل مداد و خودکار تحویل شده به پرسنل می باشد البته این فرآیند تنها بر عهده حسابداران صنعتی نبوده و با همکاری انبار انجام می شود ولی مسئولیت انجام و گزارش دهی آن به عهده واحد حسابداری صنعتی است. بدست آوردن بهای تمام شده محصول تولیدی بر اساس فاکتور های استاندارد و موجود به صورت دقیق و به روز. یعنی ممکن است در طول سال قیمت مواد اولیه، حمل و نقل، دستمزد و بسیاری موارد دیگر تغییر کند که حسابدار صنعتی باید بهای تمام شده محصول را به صورت به روز و دقیق داشته باشد که علاوه بر پاسخ گو بودن به مراجع قانونی مربوطه شرکت هم متحمل ضرر و زیان نگردد.

کلیه حواله های انبار باید به صورت ریالی تعریف شود در سیستم حسابداری کلیه انبار ها شامل انبار مواد اولیه ، انبار قطعات و لوازم مصرفی، انبار محصول، انبار دارایی های ثابت، انبار ضایعات، انبار کار در حال ساخت، انبار مستقیم باید در پایان سال ریالی گردند. یعنی کلیه اجناس داخل آن به قیمت تعریف شده و ارزش ریالی آنها تعیین گردد. انجام این کار بر عهده حسابداران صنعتی می باشد. شاید برخی شرکتها به این موضوع توجه نکنند اما پر واضح است برای برنامه ریزی های دقیق مالی و سرمایه گذاری های کلان این فرآیند بسیار ضرروی است و در صورت عدم انجام بسیاری از گزارشات ممکن است ناقص و ابتر باقی بماند.

پلاک کوبی کلیه اموال یکی دیگر از وظایف این حسابداران است. پلاک کوبی یعنی کلیه اموال منقول باید شناسایی شده و ثبت و شماره گذاری شوند تا قابل رد یابی گردند در پایان هر سال اموال باید بر حسب شماره بررسی شده و از وجود و یا عدم وجود و یا جابجایی آن اطلاع حاصل شود. 

تهیه گزارشات کامل در خصوص اموال منقول و غیر منقول شرکت و میزان دارایی ها و بدهی ها و اموال از رده خارج یا اسقاط شده و تعیین رقم ریالی آن هم بر عهده حسابداران بهای تمام شده است. حسابداران صنعتی باید با کلیه واحد های شرکت ارتباط خوب و موثری داشته باشند تا بتوانند در هنگام لزوم جهت انجام برخی امور مانند دریافت اطلاعات لازم از آنها کمک بگیرند و البته بقیه افراد شرکت هم موظف هستند که همه گونه همکاری های لازم را در خصوص مسایل کاری با حسابداران انجام دهند.